Pages

Tuesday, 4 February 2014

BERTAM PERDANA 3

Ada satu projek buat plaster ceiling kat Bertam Perdana 3 yang baru selesai. Ini gambar-gambar yang aku ambil....


Pada ruang tamu tuan rumah pilih design CT Wood serta pulau dengan lampu simpan yang sangat menarik. Lampu jenis T5 yang akan dipasang pada ruang tersimpan apabila di nyalakan akan menonjol bentuk pulau bagi ceiling di tengah. Manakala CT Wood akan memberi satu warna pada ceiling pada waktu siang. Ada orang yang risau warna gelap CT Wood akan menggelapkan ruang, jawapannya adalah tidak sama sekali kerana masih terdapat ceiling berwarna putih yang lebih banyak berbanding CT Wood.
Pada ruang makan pula, design jenis light trap L box telah di pilih. Design ini walaupun simple tapi akan  mendatangkan mood seperti berada di raung makan hotel jika lampu simpannya di pasang. Tambahan lagi jika di pasang lampu jenis T5 yang watt nya rendah supaya nampak suram dan romantik. Untuk mencerahkan lagi ruang ini juga di pasang Downlight sebanyak 6 unit.


Ini pula bentuk ceiling pada bahagian laluan dari ruang makan ke ruang Dapur. Lubang berukuran 9 inchi itu akan di letakkan lampu down light dan apabila di nyalakan ianya akan menyerlah ruang laluan ini seperti ruang laluan yang terdapat pada hotel 5 bintang. Kalau nak lebih menarik lagi diantara lubang-lubang tersebut di pasang lampu hiasan jenis gantung kirstal. Memang akan menyerlahkan ruang ini yang selalunya tidak di pandang atau dihiraukan.
Tuan rumah ini memang mempunyai citarasa mewah. Pada bahagian porch beliau tidak sahaja memasang ceiling yang sekata tetapi meletakkan design yang sekali pandang ia nampak mewah dan menarik sekali. Secara jelasnya kita akan nampak designnya dari jauh lagi dan design ini memang cantik sekali.

Pada ruang bilik dan dapur hanya dipasang dengan cornice sahaja.

Habis sahaja projek rumah ini, kini aku sedang menjalankan kerja ubahsuai tak jauh dari rumah ini tapi design rumah yang berbeza. Kita tunggu hingga rumah ini siap mungkin dalam 3 minggu dari sekarang kerana kerja-kerja ubah suai rumah ini agak banyak juga yang aku kena buat.

Untuk pertanyaan sila hubungi aku ZALI 017 4823283

No comments:

Post a Comment